A causa de la proliferació de les mal anomenades “trobades” i que en realitat no ho són, sinó “petites reunions d’amics” que es troben per esmorzar, dinar o simplement per parlar de la seva afició, la direcció de xapes.net es veu obligada a prendre la següent decisió:

Sols es considerarà trobada els actes que sempre s’havien fet (en aquest cas, en l’actualitat ja són més de 10.000), o sigui els actes fets a pobles o espais públics oberts a tothom que hi vulgui assistir on es puguin realitzar intercanvis amb durada de tot un matí, inclús una tarda i sempre en caps de setmana o dies festius.
La resta amb l’excusa de dinars, sopar, esmorzars, entrega de les ampolles en un pàrquing amb el capó del cotxe obert, o reunions de 4 coneguts, que es realitzin entre setmana i no hi hagui la possibilitat d’assistir tothom, les corresponents plaques de cava, marquistes o autonòmiques, envasades o no, es consideraran “PCs” o inclús “fora de catàleg”.
Aquests canvis calen, ja que el concepte del qual és una trobada d’intercanvi s’ha anat deteriorant amb el temps, i considerem que moltes plaques no es mereixen tenir la qualificació d’ET ni CO, pensant sempre amb els col·leccionistes de veritat i no en el negoci d’uns quants.
Els interessats amb continuar amb aquestes “reunions” sols podran anunciar les mateixes en el fòrum, no en l’apartat de “Trobades”.

Com que moltes de les plaques de trobades que es presenten com a nova placa de tiratge, llavors s’acaba demostrant que realment no ho són, i que són pactes entre els organitzadors de la trobada, i les mateixes caves. Totes les plaques que es presentin a trobades encara que es digui que són de tiratge, passaran a ser ET. I si cal després de les corresponents investigacions, ja passarien a ser tiratge. No ens valdrà que la cava ens ho digui, ja que això el temps ens ha demostrat que les caves diuen el que millor els convingui, o el que han pactat amb els organitzadors de la trobada.